Nofima-bakeren ny landslagstrener

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Nofimas baker André Løvaas er betrodd oppgaven som landslagstrener for det norske bakerlandslaget.

– Klart jeg er stolt. Det kommer til å bli mye arbeid og mye ansvar, men det kommer også til å bli skikkelig moro, sier den blide bakeren.

André Løvaas mønstrer «med flagget på brøstet» fra årsskifte. Det stor målet er allerede utpekt: VM i bakerfaget i Paris i 2020.

Til daglig hersker han over mel, korn og andre ingredienser på Nofimas velutstyrt fullskalabakeri med solide analysemuligheter på Ås. Der foregår det forskning, innovasjon, produktutvikling, kurs, nettverk og undervisning. Bakerilandslagets nye leder er utdannet baker og har lang og bred erfaring fra bakerbransjen. Sammen med forskere og ingeniører utgjør André Løvaas en unik plattform for forskningsprosjekter og produktutvikling. Norsk landbruk og matprodusenter i alle ledd i verdikjeden tilbys skreddersydde løsninger etter behov. Alt dette skal landslagssjefen ivareta i tillegg til trenerjobben.

Bakerilandslaget består av seks bakere som i høst tok gull i kategorien «Beste brød» i Nordic Bakery Cup. Å minst gjenta den bedriften blir målet for det første året i «landslagstrøya». I 2016 skal nemlig Nordic Bakery Cup gå av stabelen på hjemmebane i Oslo – samtidig med Nordic Pastry Cup

Ellers kommer Løvaas’ nye rolle til å medføre mindre konkurranser, en del oppdrag for sponsorer, og ulike arrangementer for å promotere bakerfaget – som består av betydelig mer enn mel og vann og gjær.

Nofimas baker André Løvaas blir landslagstrener for det norske bakerlandslaget.
Nofimas baker André Løvaas blir landslagstrener for det norske bakerlandslaget. Foto: Nofima