Ønsker tettere samarbeid med Sør-Korea

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Politiske samtaler, møter med næringslivet, diskusjoner om FNs bærekraftsmål, en robot og besøk til grensen mot Nord-Korea stod på programmet ved statsminister Erna Solbergs besøk til Sør-Korea.

Statsministeren har besøkt Asia denne uken, først Singapore og deretter Sør-Korea. Fredag møtte Solberg den sørkoreanske presidenten Park Geun-hye.

- Vi diskuterte blant annet mulighetene for økt samarbeid innen forskning og næringsutvikling. Det er mye norsk næringsliv som er til stede i Sør-Korea, og vi er ute etter et enda bedre samarbeid, sier Solberg.

Møte med president Park.
Møte med president Park. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Et møte med roboten HUBO stod også på programmet. HUBO har vunnet en konkurranse som gikk ut på å lage en robot som kan assistere ved naturkatastrofer og ulykker. Den er ment å løse oppgaver mennesker vanligvis gjør, i omgivelser som er farlige for mennesker.

Statsministeren møter roboten Hubo i Seoul i Sør-Korea.
Statsministeren møter roboten Hubo i Seoul i Sør-Korea. Foto: Statsministerens kontor

Statsministeren besøkte også den demilitariserte sonen på grensen mellom Sør-Korea og Nord-Korea, der nordkoreanske soldater var svært interesserte i det utenlandske besøket. Flere av dem fotograferte statsministeren gjennom vinduet.

På grensen til Nord-Korea.
På grensen til Nord-Korea. Foto: Statsministerens kontor

I nasjonalforsamlingen i Seoul møtte statsministeren studenter, privat sektor, politikere og representanter for FN for å diskutere felles innsats for å oppfylle FNs bærekraftsmål. Solberg besøkte også det store Hyundai-verftet i Ulsan, som blant annet jobber med leveranser til norsk sokkel.