Brende fordømmer angrepet på flyplassen i Istanbul

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Jeg fordømmer på det sterkeste terroraksjonen på Istanbul Atatürk Airport tirsdag 28. juni. Terrorister har igjen angrepet uskyldige sivile i Tyrkia. Dette er feige handlinger som må møtes med vår avsky og en forsterket internasjonal innsats i kampen mot terror, sier utenriksminister Børge Brende

Den internasjonale flyplassen Atatürk i Istanbul ble sent tirsdag 28. juni rammet av flere eksplosjoner og skyting. Det er så langt meldt om minst 36 drepte og nærmere 147 sårede.

- Min dypeste medfølelse og kondolanse går til de som har mistet sine nærmeste og til de som er skadet i angrepet i Istanbul, sier Brende.

- Denne ugjerningen viser igjen hvor viktig det er med internasjonalt samarbeid og solidaritet mot terrorisme. Terror kjenner ingen grenser. Det er angrep på oss alle, uansett nasjonalitet, sier utenriksminister Brende.

Istanbul har tidligere i 2016 blitt rammet av tre selvmordsbomber. Alle tre angrepene ble ifølge tyrkiske myndigheter utført av medlemmer som tilhører Isil. Både utenlandske og tyrkiske borgere ble rammet i angrepene. Det var onsdag formiddag ikke kommet meldinger om at det er nordmenn blant de drepte eller skadde i angrepet mot flyplassen i Istanbul. Den norske ambassaden i Tyrkias hovedstad Ankara har satt alle ressurser inn for å få dette bekreftet.