Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon: Helseminister Bent Høie lanserer pakkeforløp for tvangslidelser fredag 7. desember

Helseminister Bent Høie lanserer pakkeforløp for tvangslidelser (OCD) ved Kronstad DPS i Bergen fredag 7. desember. Statsråden deltar også på Bergens forskningsstiftelse årsmarkering.

10.45- 12.15: Helseminister Bent Høie lanserer pakkeforløp for tvangslidelser (OCD). Bjarne Hansen ved Kronstad DPS har vært faglig ansvarlig for utformingen av pakkeforløpet. Metoden for behandling av tvangslidelser som er utviklet av Bjarne Hansen og Gerd Kvale – såkalt eksponeringsterapi -  fører til at svært mange blir helt friske i løpet av kort tid og får et nytt liv. Mange pasienter får i dag tilbud om denne behandlingen, men det er fortsatt stor variasjon og mange som venter. Pakkeforløpet skal gi et mer likeverdig tilbud i hele landet og føre til at flere får raskere tilgang til denne behandlingen.

 

Sted: Kronstad DPS, Fjøsangerveien 36

 

13.00-14.45: Statsråden deltar på Bergens forskningsstiftelse årsmarkering. I år har stiftelsen blant annet gitt penger til Bergen senter for hjerneplastisitet, der behandling av tvangslidelser er viktig. Høie holder innlegg om tvangslidelser og deltar i samtale om samme tema med professor Gerd Kvale, førsteamanuensis Bjarne Hansen og Tove Gundersen, generalsekretær i Rådet for psykisk helse.

 

Sted: Universitetsaulaen i Bergen, Museplassen 3

Pressen er velkommen til å delta. Statsråden er tilgjengelig for intervju.

Til toppen