Prisutdeling til nasjonal vinner av Gylne måltidsøyeblikk

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Tirsdag 1. desember mottar den nasjonale vinneren av konkurransen Gylne måltidsøyeblikk sin velfortjente pris. Det er Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug som har tatt initiativet til en konkurranse for å kåre den beste sykehjemmaten i Norge.

Prisutdelingen finner sted hos vinnerinstitusjonen kl. 13.00, tirsdag 1. desember, og det er juryleder landbruks- og matminister Sylvi Listhaug som deler ut prisen.

Ta kontakt med Wenche Aale Hægermark hos Landbruks- og matdepartementet innen mandag 30. november kl. 14.00 dersom dere ønsker å delta.

Tid: Tirsdag 1. desember, kl. 13.00.
Sted: Hos vinnerinstitusjonen

Kontakt:Wenche Aale Hægermark
Kommunikasjonsenheten Landbruks- og matdepartementet
wenche-aale.hagermark@lmd.dep.no
direkte 22 24 91 63
mobil: 93 20 34 00.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og brukere på Fagerborghjemmet i samtale om den gode hverdagsmaten. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Institusjonene viser frem maten

For å delta i den nasjonale konkurransen har landets syke- og aldersinstitusjoner dokumentert den ukentlige institusjonsmaten. De har sendt inn bilder av en normal middagstallerken i minst fem av ukas syv dager, ukemenyen, og minst ett bilde av spisebordet og av spiserommet.
Totalt har 147 institusjoner sendt inn bilder til fotokonkurransen. Disse er fordelt på 108 kommuner og alle fylker er representert.

Juryen

Den nasjonale juryen har bestått av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (juryleder), statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Astrid Nøkleby Heiberg, direktør i Forbrukerrådet Randi Flesland, leder i Kost- og ernæringsforbundet Arnt Steffensen, kokk Arne Brimi, blogger og kokebokforfatter Trine Sandberg og kokk i GodMorgen Norge Wenche Andersen.

Bakgrunn for konkurransen

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug inviterte i juni alle landets sykehjem og institusjoner til en konkurranse rundt matglede for eldre. Hun er opptatt av at måltidene skal tilpasses slik at de gir både matglede og matlyst.

Konkurransen er et ledd i regjeringens arbeid med å bedre matomsorgen på alle norske syke- og aldershjem, og målet med konkurransen er å øke bevisstheten om maten og måltidenes betydning for eldre. I forbindelse med lanseringen av konkurransen oppfordret statsråden alle landets ordførere til å engasjere seg.