HKH Kronprinsessen og utenriksministeren holder innlegg i FN

Priv. til red.

HKH kronprinsesse Mette-Marit og utenriksminister Børge Brende deltar mandag 9. juni på høynivåmøtet “Human rights and the rule of law in the post-2015 development agenda” i FN i New York.

Dette er det sjette og siste høynivåmøtet som blir arrangert i forbindelse med FNs arbeid med nye bærekraftige utviklingsmål etter 2015. 

Kronprinsessen er invitert til høynivåmøtet som spesialutsending for UNaids og vil tale i åpningssesjonen av møtet. Tema for hennes innlegg er global helse og rettigheter, spesielt knyttet til hiv/aids-arbeidet. Utenriksminister Børge Brende vil holde innlegg på vegne av de nordiske land. Tema er menneskerettigheter og godt styresett som del av de nye utviklingsmålene. 

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon, presidenten i FNs generalforsamling, John Ashe og Unicef-leder Anthony Lake vil holde innlegg i åpningssesjonen. 

HKH Kronprinsessen og utenriksministeren vil holde en felles pressekonferanse i Rosehagen utenfor FN-bygningen før høynivåmøtet kl. 09.30 til 09.45. 

Pressen kan møte opp kl. 09.15 ved den nordlige inngangen til FN (47th street and 1st avenue). 

Journalister som ikke har FN-akkreditering, kan melde seg på til Emilie Everett, emilie.everett@mfa.no eller  +1 917 371 8914. 

Selve høynivåmøtet er åpent for pressen, og det er mulig å ha med kamera/videoutstyr.  

Media kan tappe lyd fra pressebalkongen. Egen XRL-kabel må medbringes. 

Talene vil bli sendt direkte på nett-tv

Pressen har mulighet til å sitte inne i FN-bygningen og jobbe etter høynivåmøtet.  Trådløst nett er tilgjengelig. 

Se programmet for høynivåmøtet

Kontaktperson for HKH kronprinsesse Mette-Marit: Marianne Hagen, 900 74 124

Kontaktperson for utenriksminister Børge Brende: Astrid Versto, 901 92 920

Til toppen