Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Program for norsk-russisk kultursamarbeid signert

Statssekretær Frida Blomgren og Russlands ambassadør til Norge Teimuraz Ramishvili signerte fredag et treårig program for norsk-russisk kultursamarbeid i nordområdene for 2019 – 2021.

Sergej Lavrov, Teimuraz Ramishvili, Frida Blomgren og Ine Eriksen Søreide.
Fra venstre: Utenriksminister Sergej Lavrov, Russlands ambassadør til Norge Teimuraz Ramishvili, statssekretær Frida Blomgren og utenriksminister Ine Eriksen Søreide under signeringen fredag. Foto: Preben Aursand/Forsvaret

Samarbeidsprogrammet ble undertegnet under et arrangement på Grenselandsmuseet i nærvær av utenriksminister Sergej Lavrov og utenriksminister Ine Eriksen Søreide under markeringen av 75-årsjubileet for frigjøringen av Øst-Finnmark.

Frida Blomgren og Teimuraz Ramishvili sitter ved et bord og signerer samarbeidsprogrammet.
Statssekretær Frida Blomgren og Russlands ambassadør til Norge Teimuraz Ramishvili signerer det treårige programmet for norsk-russisk kultursamarbeid i nordområdene for 2019 – 2021. Foto: Preben Aursand/Forsvaret

- Det norsk-russiske kultursamarbeidet har pågått i mange år uavhengig av svingningene i det politiske klimaet. Markeringen av frigjøringen av Øst-Finnmark er en naturlig ramme for å utdype det gode naboforholdet i nord, sier statssekretær Frida Blomgren i Kulturdepartementet.  

Kulturdepartementet ønsker å bidra langsiktig utvikling av kultursamarbeidet mellom norske og russiske aktører i Nord-Norge og Nordvest-Russland. Dette innebærer støtte til utvikling av arenaer, nettverk, samarbeid på scenekunst- og musikkfeltet, arrangørkompetanse, utvikling av tradisjonshåndverk mv.

I programperioden 2019 - 2021 er det tildelt midler til fem samarbeidsprosjekter på scenekunstfeltet og fire prosjekter innen urfolkskultur.

Følgende prosjekter har fått støtte:

Scenekunst:
Dansearena nord:             600 000 kroner
GullBakken v/Gull Øzger: 400 000 kroner
RuNo Teater:                      133 000 kroner
Samovarteatret:                 325 000 kroner
UKM Arctic                           310 000 kroner
Sum:                                  1 768 000 kroner

Urfolkskultur:

Midt-Troms museum:          750 000 kroner
Riddu Riđđu Festivála           190 000 kroner
Samerådet:                             150 000 kroner
Samisk påskefestival:            100 000 kroner
Sum:                                      1 190 000 kroner 

 

Til toppen