Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Sosialt sikkerhetsnett tema for statsministerens reise

Statsminister Erna Solbergs reise til Akershus, Oppland og Hedmark handlet om et sterkere sosialt sikkerhetsnett for mennesker som opplever vanskeligheter på grunn av rus eller psykiske lidelser. Statsministeren besøkte også en bedrift som tilbyr kurs for å styrke de ansattes lese- og skriveferdigheter.

- De fleste av oss nyter godt av sterke og gode velferdsordninger. Dette er noe av det beste ved vårt samfunn. Velferdsordningene er bygget opp over generasjoner, og under skiftende politiske flertall. Men dessverre er det fortsatt mange som faller gjennom sikkerhetsnettet, som ikke får den hjelpen de trenger og som opplever store vanskeligheter og problemer, sier Solberg.

Et sterkere sosialt sikkerhetsnett er en av de viktige satsningsområdene i Sundvolden-plattformen. Det innebærer blant annet å styrke tilbudet innen rus og psykisk helse. Det innebærer også å gi flere voksne som mangler grunnleggende ferdigheter et tilbud om lese- og skriveopplæring.

Statsministerens reise 19. november gikk først til Sjuer’n, et lavterskeltilbud for rusavhengige i Jessheim.

Deretter reiste hun til bedriften Gran Tre på Hadeland, hvor hun møtte mennesker med ulike former for psykiske lidelser som har fått hjelp til å komme tilbake til arbeidslivet gjennom prosjektet «Hadeland IPS».

På Lillehammer bilskadesenter fikk statsministeren høre om hvordan bedriften bidrar til å løfte de ansattes grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving og IKT gjennom BKA-kurs (basiskompetanse i arbeidslivet).

Reisen ble avsluttet på Sagatun brukerstyrte senter på Hamar, et tilbud til personer som sliter med rusproblemer og psykisk helse der brukermedvirkning står i fokus.

- For meg er det viktig å dra ut og treffe mennesker. Jeg vil ut og snakke med dem som kjenner det norske samfunnet rett på kroppen og få innspillene deres, sier statsministeren.

Til toppen