Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsministeren besøkte Seoul

Statsminister Erna Solberg besøkte 15. februar Sør-Koreas hovedstad Seoul for politiske samtaler med president Moon Jae-in. 16. februar reiser hun til Pyeongchang for å overvære de norske utøvernes deltakelse under vinter-OL.

Statsminister Erna Solberg møter Sør-Koreas president Moon Jae-in.
Statsminister Erna Solberg møter Sør-Koreas president Moon Jae-in. Foto: Tor Borgersen/Statsministerens kontor

– Sør-Korea er Norges nest viktigste handelspartner i Asia. I tillegg til samarbeidet innen offshore og martim sektor, ser vi nå at eksporten av norsk sjømat til Sør-Korea er i sterk vekst. I samtalen med president Moon diskuterte vi hvordan vi kan styrke samarbeidet på nye, viktige områder, som fornybar energi, sier statsminister Erna Solberg.

Den sikkerhetspolitiske situasjonen i regionen var også et viktig tema under statsministerens samtaler med president Moon. 

– Situasjonen på Koreahalvøya er bekymringsfull. Nord-Koreas atom- og missilprogram er i strid med folkeretten, og truer fred og stabilitet både i regionen og globalt. Sør-Korea er en viktig aktør i det videre arbeidet for stabilisering, sier Solberg.

FNs bærekraftsmål var et annet sentralt tema under møtet mellom Solberg og Moon. Det står også på dagsorden i OL-byen. Statsministeren skal besøke en skole for vanskeligstilte barn i PyeongChang-området, der temaet for samtalen med elevene er retten til utdanning.

I Seoul besøkte statsministeren Team Norways OL-stand, der promotering av norsk sjømat sto på programmet.

Nå reiser hun videre for å heie fram de norske deltagerne i en rekke OL-øvelser.

Til toppen