Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsministerens julekort er fra Ås i Akershus

Den gamle eika ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås kommune pryder julekortet som statsministeren skal sende til verdens ledere.

Landskapsbilde fra Ås, med den gamle eika til venstre i bildet, og en solnedgang på horisonten. Vinterlandskap.
Den gamle eika i Ås. Foto: Cathrine Strømø

Hvert år trekker statsministeren et opphavsfylke for motivet til årets offisielle julekort fra statsministerens kontor.

I fjor trakk hun Oslo, året før det ble det Nord-Trøndelag, og i år Akershus.

Hobbyfotografer som hadde fanget vinterlige øyeblikk i Akershus ble oppfordret til å sende inn sitt bilde. 326 bidrag kom inn og nå er vinneren kåret.

- Det kom inn utrolig mange flotte bilder. Flere enn tidligere. Tusen takk til alle som sendte inn, sier statsminister Erna Solberg.

Motivet som ble statsministerens favoritt, og dermed gikk av med seieren, viser den gamle eika på Kjerringjordet i Ås.

- Jeg liker lyset og perspektivet i bildet veldig godt. Bildet gir en veldig fin vinterfølelse, og det er høy kvalitet på bildet, sier statsministeren.

Solberg er godt i gang med å skrive de omtrent 700 julekortene som sendes ut til blant annet statsledere, stortingspolitikere og folk hun har møtt gjennom året.

Statsminister Erna Solberg og Cathrine Strømø står ved siden av hverandre på statsministerens kontor, og viser fram årets julekort fra statsministeren.
Erna Solberg inviterte årets julekortfotograf Cathrine Strømø til kontoret sitt 27. november, for å gratulere henne som vinner av fotokonkurransen. Foto: Kaja Schill Godager/Statsministerens kontor
Til toppen