Vidar Helgesen til Arctic Frontiers

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen er i Tromsø på konferansen Arctic Frontiers mandag 23. og tirsdag 24. januar for å holde åpningsinnlegget på Arctic Environment Forum, som er en miljøkonferanse under Arctic Frontiers. Tema er klimaendringenes betydning for havet, og hvordan en sterkere klimapolitikk vil påvirke den økonomiske aktiviteten i havområdene.

Blant innlederne er den svenske utenriksministeren Margot Wallstrøm, EUs tidligere klimakommisjonær Connie Hedegaard, professor Jeffrey Sachs ved Colombia University, Anthony Hobley fra Carbon Tracker Initiative, lederen for Greenpeace International  Jennifer Morgan, og Nina Jensen fra WWF.

– Dette er et viktig tema for Norge. Vi en havnasjon, en fiskerinasjon og en stor eksportør av olje og gass. Samtidig har vi satt oss høye mål i klimapolitikken, og varslet at Norge skal bli et lavutslippsamfunn. Med dette sterke laget av innledere og debattanter ser jeg frem til utfordrende og interessante diskusjoner i Tromsø, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen

Under Arctic Frontiers skal Helgesen også holde et innlegg med temaet "A green shift for Arctic Business" under business-delen av konferansen tirsdag.

Under sitt opphold i Tromsø skal Helgesen også ha møter med EUs kommissær for miljø, maritime saker og fiskeri, Karmenu Vella, og generalsekretæren for FNs sjøfartsorganisasjon IMO, Kitack Lim.

Lenke til program for AEF

 lenke til program Arctic Frontiers

Pressekontakt: Jon Berg

Foreløpig program for Helgesens tur til Tromsø

Mandag 23 januar:

1410 -1440: Møte med IMOs Generalsekretær Kitack Lim

1500-1800: Innlegg og paneldebatt på Arctic Environment Forum, Auditorium 1, Universitetet i Tromsø

1900-2200: Mottakelse på Kystens Hus

Tirsdag 24. Januar

0845-0915: Møte med EUs kommissær for miljø, maritime saker og fiskeri Karmenu Vella, på Clarion Hotell The Edge

0930 – 1100: Besøk på Norsk Polarinstitutt

1130 – 1230 : Lunsjmøte med David Balton fra US State Department

1300 – 1445 : Deltakelse og innlegg på "Arctic Business Opportunities", Clarion Hotel The Edge, Margarinfabrikken.

Til toppen