Historisk arkiv

1. Oppdraget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

1. Oppdraget

Gjennom KUFs prosjekt "Fornyelse av den statlige utdanningsadministrasjon" er det satt søkelys på hvordan utdanningsadministrasjonen skal bli bedre i stand til å møte forventninger og framtidige utfordringer. Som et ledd i dette arbeidet har KUF opprettet egen utredningsgruppe med ekstern deltakelse. Første fase i gruppas arbeid er en gjennomgang av den statlige utdanningsadministrasjonen, mens fase 2 skal være en gjennomgang av departementet og dets organisering.

I forbindelse med fase 1 har KUFs utredningsgruppe gitt Statskonsult i oppdrag å bistå med å utarbeide et dokumentasjonsgrunnlag, jf. spesifikasjon av avtale om oppdraget (se vedlegg 1).

Formålet med Statskonsults bistand er at dette skal inngå som et bakteppe for mulige endringer når det gjelder styring, organisering og oppgavefordeling innen den statlige utdanningsadministrasjonen. Oppdraget består i:

  • Kartlegging av ressursbruk ved Statens utdanningskontorer (SU)
  • Kartlegging av KUFs styringsprinsipper og bruk av styringsvirkemidler, med særlig vekt på gjennomgang av styringsdokumenter, bl.a. tildelingsbrev, med tilhørende styringsdialog

Kartleggingene skal være faktaorienterte, men Statskonsult er også gitt anledning til å gi vurderinger og tilrådinger med hensyn til styring, oppgavefordeling og organisering på bakgrunn av faktabeskrivelsen.

Statskonsult startet sitt arbeid i april, og fristen ble først fastsatt til 1. juni 2001, men siden endret til 1. august, fordi KUFs egen frist for fase 1-utredningen ble forskjøvet.