Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsbudsjettet 2014

Tilleggsproposisjonen for statsbudsjettet 2014 ble lagt frem fredag 8. november 2013 kl. 10:00.

Regjeringen Solbergs viktigste satsing på kunnskapsområdet er etter- og videreutdanning av lærere.

Regjeringen Solbergs viktigste satsing på kunnskapsområdet er etter- og videreutdanning av lærere. I tillegg styrkes FoU-sektoren og universitetene.

 

– Dette budsjettet er bare et første steg, men viser tydelig at denne regjeringen prioriterer kunnskap, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. 

Regjeringen vil øke antallet lærere som fra høsten 2014 får videreutdanning innenfor ordningen Kompetanse for kvalitet med totalt 750, til 2600. Økningen legger vekt på fagene matematikk og naturfag. I tillegg etableres det en ny stipendordning for lærere til videreutdanning fortrinnsvis innenfor matematikk og naturfag. 450 lærere vil kunne få slike stipend fra 2014. Universiteter og høyskoler får ytterligere 50 millioner kroner for å kunne tilby flere lærere etter- og videreutdanning i årene som kommer. 

– Det er mange gode tiltak som kan iverksettes i skolen, men vi starter med det viktigste. Læreren er nøkkelen for at elevene skal lære mer på skolen. Derfor vil vi bruke de store pengene på å gjøre gode norske lærere enda bedre, sier Røe Isaksen. 

 

Pressemeldinger

 

Illustrasjon statsbudsjettet 2014. 

 

Regjeringen Stoltenberg IIs forslag til statsbudsjett for 2014 ble lagt frem 14. oktober 2013 kl 10:00.  

 

Budsjettdokumenter

 

Fylkesvis oversikt

A-Å oversikt for Kunnskapsdepartementet

Pressemeldinger