Historisk arkiv

NRKs hovedkontor til Ensjø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

NRKs generalforsamling har i dag godkjent NRKs kjøp av tomt på Ensjø i Bydel Gamle Oslo for bruk til nytt hovedkontor for NRK.

For å lykkes i fremtiden trenger NRK et hovedkontor som åpner for samhandling, innovasjon og effektiv drift i pakt med vår tids krav til sikkerhet og beredskap. Klima- og miljøkrav må ivaretas, og det nye hovedkontoret må være lett tilgjengelig for ansatte og publikum via et godt kollektivtilbud.  Styrets konklusjon er at tomten på Ensjø er svært godt egnet for nytt hovedkontor for NRK.

- NRK er en av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Nå og i årene som kommer er utfordringen å treffe norske seere, lyttere og lesere som kan velge hva de vil, når de vil, fra et globalt innholdsmarked. For å lykkes må NRK ha gode vilkår for utvikling og innovasjon. Et moderne hovedkontor på Ensjø øst i Oslo vil bli et viktig bidrag til dette, sier kulturminister Abid Raja.

Kulturminister Abid Raja vil sammen med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, NRKs styreleder Birger Magnus og byrådsleder Raymond Johansen være tilgjengelig for pressen i Ensjøveien 7 i Oslo kl. 11:30 tirsdag 18. mai.