Historisk arkiv

Situasjonen i Nepal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

Siden lørdag 25. april har Utenriksdepartementet oppnådd kontakt med i overkant av 300 nordmenn i Nepal. Så langt vi er kjent med har ingen norske borgere blitt alvorlig skadet eller omkommet i forbindelse med jordskjelvene.

Samtidig er det en krevende situasjon for mange nordmenn som fortsatt oppholder seg i Nepal. Nordmenn som trenger hjelp, bes om å kontakte ambassaden eller Utenriksdepartementet på telefon +47 23 95 00 00.

Jordskjelvet i Nepal fant sted klokken 11.55 lokal tid 25. april. Skjelvet skal ha vært på 7,9 på Richters skala.

Den rød sirkelen markeren hovedskjelvet i Nepal 25. april. De orange sirklene viser hvor det har vært etterskjelv.
Den rød sirkelen markeren hovedskjelvet i Nepal 25. april. De orange sirklene viser hvor det har vært etterskjelv. Foto: Wikimedia Commons

Utenriksdepartementet ga søndag 26. april ut et offisielt reiseråd for Nepal:

"Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold i Nepal som ikke er strengt nødvendig.

Norske borgere som oppholder seg i, eller planlegger å reise til Nepal, oppfordres til å holde seg oppdatert via ambassadens hjemmesider, samt til å registrere sin reise via www.reiseregistrering.no".

Reiserådet er seinere opphevet. 

Informasjon til nordmenn som befinner seg i Nepal:
Ambassaden i Kathmandu er åpen og nordmenn som har behov for bistand og informasjon kan ta kontakt.

Flyplassen i Kathmandu er åpen for trafikk. Flere nordmenn har reist fra landet på denne måten. Nordmenn bes i første omgang ta kontakt med egne reiseselskap og flyselskap.

Vi har informasjon om at det er ikke er mat og vann på flyplassen og vi oppfordrer nordmenn om å sørge for å ha med seg dette. Man må påregne kaotiske tilstander og mye venting.

Så langt det er mulig bør man holde seg på åpne områder. Det oppfordres til å gjøre seg kjent med råd fra lokale myndigheter.

Nordmenn kan kontakte Utenriksdepartementet på telefonnummer +47 23 95 00 00.