Historisk arkiv

Endring i reiseråd for områder i Finland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Utenriksdepartementet

På bakgrunn av Folkehelseinstituttets ukentlige vurdering av smittesituasjonen for koronaviruset har regjeringen besluttet at sykehusdistriktene Kajanaland og Birkaland i Finland går fra grønt til rødt på smittekartet for Europa.

Dermed endres også reiserådet, og Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendig til disse områdene. Alle reisende fra disse områdene som kommer til Norge fra og med midnatt, natt til mandag 28. juni, og som fyller kriteriene for unntak fra gjeldende innreiseregler, blir ilagt karantene ved innreise. Les mer om innreise til Norge her.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak fra reiserådet for. For oversikt over hvilke land i EØS/Schengen-området og land og regioner i Norden det er gjort unntak fra reiserådet for, se Folkehelseinstituttets smittekart

Dette reiserådet gjelder frem til 5. juli. Fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen og Storbritannia. Reiserådet hvor UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig forlenges til 10. august for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia. Se mer informasjon her.