Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Toppmøte om forskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Sted: Parkveien 45.

Mandag 27. januar inviterer statsministeren og kunnskapsministeren til et toppmøte om langtidsplanen for forskning og høyere utdanning.

Mandag 27. januar inviterer statsministeren og kunnskapsministeren til et toppmøte om langtidsplanen for forskning og høyere utdanning.  

Kunnskap er grunnlaget for et nyskapende og konkurransedyktig næringsliv. Langtidsplanen skal sikre Norge den forskningen og kompetansen vi trenger i fremtiden. 

For å kunne utarbeide en plan som svarer til næringslivets behov i fremtiden, vil regjeringen innhente råd fra ledere innen næringsliv, akademia og samfunnsliv.

 I tillegg til statsministeren og kunnskapsministeren, deltar finansministeren, helseministeren, næringsministeren og olje- og energiministeren. 

- Vi trenger en fremtidsrettet plan som også kan sikre næringslivet drivkraft i fremtiden. I toppmøtet vil vi derfor begynne med å spørre hvilken langtidsplan næringslivet trenger og hva regjeringen kan bidra med for at de selv skal forske mer, sier statsminister Erna Solberg.

Norsk næringsliv står foran store omstillinger. Det er helt nødvendig at hele forsknings- og utdanningssystemet, men også næringslivet selv, bidrar til å utvikle den kunnskapen vi trenger. 

- Løsning på de store samfunnsutfordringene og næringsutvikling må gå hånd i hånd.  Næringslivet sammen med forskningsmiljøene er en helt kritisk viktig ressurs til å bidra til å løse fremtidens utfordringer, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Tid og sted: Mandag 27. januar 2014, kl. 11.30-14.00 Parkveien 45.  

Til toppen