Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Den internasjonale romdagen markeres for første gang i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

- Gratulerer med dagen, alle rom! sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud. 8. april er den internasjonale romdagen, og for første gang blir dagen markert i Norge.

Den internasjonale romdagen markeres av rom/sigøynere over hele verden, det er en dag for feiring av romkultur og -identitet. Dagen ble innstiftet på den første internasjonale romkongressen i London 8. april 1971.

Kulturhistorisk museum i Oslo markerer dagen med fotoutstilling, taler, mat og musikalske innslag. Arrangementet er i regi av rom i Oslo. Statssekretær Raimo Valle vil holde et innlegg på markeringen. Regjeringen har støttet arrangementet med 60 000 kroner.

- Regjeringen fortsetter arbeidet med oppfølgingen av Handlingsplanen for å bedre levekårene for rom i Oslo, i samarbeid med Oslo kommune. I tillegg skal vi i dag ha det første møtet i Samråd for rom, et forum som skal være et samarbeidsprosjekt mellom norske rom og myndighetene for å få fram de ulike behovene romgruppen har og for å bedre deres situasjon, sier statsråden.  

Fornyingsminister Rigmor Aasrud sammen med Jan Jansen, Lars Dimitri og Alex Karoli.
Fornyingsminister Rigmor Aasrud sammen med Jan Jansen, Lars Dimitri og Alex Karoli.

Til toppen