Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Universitetet i Oslo pusses opp til 200-års jubileet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

Regjeringen har besluttet at de gjenstående rehabiliteringsarbeidene ved sentrumsbygningene ved Universitetet i Oslo skal ferdigstilles til universitetets 200-årsjubileum i 2011.

Regjeringen har besluttet at de gjenstående rehabiliteringsarbeidene ved sentrumsbygningene ved Universitetet i Oslo skal ferdigstilles til universitetets 200-årsjubileum i 2011. - Et viktig siktemål med arbeidet er å synliggjøre betydningen av universitetsanlegget i Oslo sentrum som et uttrykk for Norges tidlige nasjonsbygging, sier kunnskapsminister Øystein Djupedal. 

Byggearbeidene har et foreløpig kostnadsoverslag i overkant av 500  milioner kroner.

Universitetsanlegget i Oslo sentrum består av tre hovedbygninger: Domus Media (Midtbygningen), Domus Academica (Urbygningen) og Domus Biblioteca (Vestbygningen), som alle sto ferdig i 1852. I tillegg ble det i 1856 oppført to mindre bygninger, i dag kalt Professorboligen og Gymnastikkbygningen. Anlegget er tegnet av arkitekt Christian Heinrich Grosch.

Arbeidene som nå skal igangsettes gjelder rehabilitering av Midtbygningens vestfløy med Aulaen og Professorboligen. Statsbygg skal være ansvarlig for byggearbeidene. 

- Med denne rehabilitering tydeliggjør regjeringen sitt engasjement i forvaltningen av statlige kulturhistoriske eiendommer. Målet er å sikre universitetsanlegget i hovedstaden for kommende generasjoner, sier Djupedal.

Restaureringen av Aulaen skal ivareta og opprettholde Aulaen som en verdig festsal for de tradisjonelle bruksfunksjonene. Som et eget prosjekt vil Universitetet i Oslo parallelt med Statsbyggs byggeprosjekt rehabilitere Munchs malerier i Aulaen. 

Statsbygg skal være ansvarlig for byggearbeidene og arbeidet vil utføres i nært samarbeid med Riksantikvaren.

 

Til toppen