Historisk arkiv

Vietnams visestatsminister Hoang Trung Hai besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Etter invitasjon fra nærings- og handelsminister Trond Giske besøker Vietnams visestatsminister Hoang Trung Hai Norge denne uken. Økonomiske forbindelser mellom Vietnam og Norge ble diskutert på et møte i Nærings- og handelsdepartementet i dag.

- Arbeidet med en handelsavtale mellom EFTA og Vietnam sto høyt på agendaen i mitt møte med visestatsminister Hai. Vi hadde gode samtaler, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Visestatsministeren ledsages av en stor delegasjon bestående av blant andre viseutenriksminister Cuong, viseminister Dong fra planleggings- og investeringsministeriet og en rekke ledere fra vietnamesiske bedrifter.

Nærings- og handelsminister Trond Giske skal være vert for en middag for den vietnamesiske delegasjonen, og vil også åpne et norsk-vietnamesisk næringslivsseminar hos Det Norske Veritas tirsdag morgen. På seminaret får norske bedrifter anledning til å møte visestatsministeren.

- Det er svært positivt at norske og vietnamesiske bedrifter styrker samarbeidet. Visestatsministerens besøk er et ledd i vårt arbeid for å styrke næringslivskontakten med landets myndigheter, sier Giske.