Historisk arkiv

Unicef-sjef Anthony Lake i Norge 14.-15. juni

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Den nye lederen for FNs barnefond (Unicef), Anthony Lake, legger sitt første offisielle giverbesøk til Norge. Tirsdag deltar han i en paneldebatt om utdanning.

Den nye lederen for FNs barnefond (Unicef), Anthony Lake, legger sitt første offisielle giverbesøk til Norge.  

Lake skal ha samtaler med statsminister Stoltenberg, utenriksminister Støre, miljø- og utviklingsminister Solheim og statssekretær Espen Barth Eide. Han møter også norske frivillige organisasjoner.   

Amerikaneren Lake har mange års erfaring som diplomat og utenrikspolitisk rådgiver for blant andre presidentene Obama og Clinton. Se mer bakgrunn nedenfor. 

Norge er den nest største giveren til Unicef. I fjor ga Norge 1,3 milliarder kroner til blant annet barnefondets arbeid for utdanning og jenters rettigheter. 

UD og Unicef Norge inviterer til et åpent arrangement om utdanning 15. juni. Lake og Solheim innleder paneldebatten: «Utdanning for alle. Når vi tusenårsmålet innen 2015?» Unicef legger frem ferske tall om barn i grunnskole.

Når: Tirsdag 15. juni kl. 12:00-13:00.
Hvor: Operahuset i Bjørvika, balkong 1.

Se også tidligere pressemelding om Norges gratulasjoner til Lake. 

Mer om Anthony Lake (71):
Lake var utenrikspolitisk rådgiver for Barack Obama under valgkampen i 2007-2008, en rolle han også spilte for Bill Clinton 15 år tidligere. Under president Clinton var han nasjonal sikkerhetsrådgiver (1993-97). Som senere spesialutsending (1998-2000) bidro han til avtalen om fred mellom Etiopia og Eritrea.

Lake har vært engasjert i humanitære spørsmål og utvikling siden 1970-tallet. Han har hatt sentrale stillinger i organisasjoner som Redd Barna og Den internasjonale Røde Kors-komiteen. Han har også vært styremedlem og leder av US Fund for Unicef. Lake var professor ved Georgetown University da han fikk jobben med å lede Unicef.

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, mobil 994 09 323.

****

Pressemeldinger og nyheter om bistand og utvikling skal være lett å lese. Solheims rådgivere bruker Liks til å teste hvor enkle tekster er å lese. Teksten du nå leser har en verdi på 38. Det er det samme som i ukeblad. Les mer om kampen for et enklere språk i staten hos Klarspråk.no.