Norges delegasjon til EU

Den norske EU-delegasjonen i Brussel er Norges største utenriksstasjon. Vår oppgave er å ivareta norske interesser overfor EUs institusjoner og medlemsland i Brussel på alle områder som berører Norges samarbeid med EU.

Ansatte 2023

Ansatte ved delegasjonen

Norges delegasjon til EU ledes av ambassadør Anders H. Eide. Her finner du kontaktinformasjon til alle medarbeidere ved EU-delegasjonen i Brussel og noen stikkord om hvilke fagområder den enkelte jobber med.

Norges Hus

Besøk til EU-delegasjonen

Delegasjonen mottar hvert år flere tusen besøkende, alt fra statsråder til skoleklasser. Vi kan tilby foredrag om Norges forhold til EU, møter med våre spesialutsendinger og lån av konferansesalen vår i Brussel.

EU/EØS-området markert uten Storbritannia. Ill.: UD

Nyhetsbrev om Norges samarbeid med EU

Bli abonnent og få med deg siste nytt hver mandag.

Aktuelt nå

Flagg

Norske aktører i Brussel

Her finner du en oversikt over norske aktører i Brussel som jobber med EU-systemet; norske organisasjoner, regionkontor, bedrifter og journalister i Brussel.

geir ellingsen

Europeisk respons når kriser inntreffer

Kriser kjenner ingen grenser, og kan oppstå helt uten forvarsel. Når krisen rammer, står Geir Ellingsen (54) klar. Han har ansvar for fullskalaøvelser på sivil beredskap i EUs krisehåndterings-mekanisme UCPM.

Regjeringen Støre 14.10.21

Arbeidsprogrammet for EU- og EØS-saker 2022-2023

I Hurdalsplattformen slår regjeringen fast at EØS-avtalen ligger til grunn for Norges forhold til EU. Nå har regjeringen har lagt fram sitt arbeidsprogram for EU- og EØS-saker for 2022-2023. Her kan du lese hva det inneholder.

Kontakt

Norges delegasjon til EU

Telefon: +32 (0) 2 238 74 00
Adresse: Rue Archimède 17, 1000 Brussel, Belgia
Besøksadresse: Norway House, Rue Archimède 17, Brussel, Belgia