Studentpraktikant ved Norges delegasjon til EU

Som studentpraktikant ved Norges delegasjon til EU og ambassaden i Brussel får man en unik mulighet til å lære mer om Norges samarbeid med EU og Belgia samt et innblikk i hvordan det er å jobbe ved Norges største utenriksstasjon.

Fanny, Maren, Tiril og Emilia var studentpraktikanter våren 2020.
Fanny, Maren, Tiril og Emilia var studentpraktikanter våren 2020.

Norges delegasjon til EU og ambassaden til Belgia utgjør Norges største utenriksstasjon med ca. 55 ansatte. 34 av de ansatte er utsendt fra Utenriksdepartementet og de øvrige departementene. Delegasjonen og ambassaden holder til i Norges Hus sentralt i EU-kvarteret i Brussel, like ved Europakommisjonens hovedkvarter.

Praktikantene bistår med tilrettelegging av besøk og ulike arrangementer, innhenting av informasjon og referat/oppsummeringer fra møter og konferanser, og ellers med å bistå der det er behov i en travel og spennende hverdag.

To av praktikantene har særlig oppgaver knyttet opp mot kommunikasjon om Norges samarbeid med EU, både gjennom regjeringen.no og EU-delegasjonens nettsider. Stasjonen bruker også aktivt sosiale medier i kommunikasjonsarbeidet.

En av praktikantene har særlig oppgaver knyttet opp mot ambassaden til Belgia, blant annet politisk og økonomisk rapportering om belgiske forhold, fremme av næringslivssamarbeid og norsk kultur. 

For ytterligere opplysninger om praktikantoppholdet i Brussel, kontakt info.eudel@mfa.no