Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

110 nye behandlingsplasser for rusmiddelavhengige

Helse Sør-Øst RHF har tildelt avtale til sju private ideelle institusjoner innen tverrfaglig spesialisert behandling for rusmiddelavhengighet (TSB). - Dette vil føre til økt kapasitet og større valgfrihet for pasientene allerede fra høsten av, og er de første tildelingsbrevene i en rekke slike avtaler framover, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Gjennom statsbudsjettet for 2014, ga helseministeren Helse Sør-Øst RHF i oppdrag å utvide med ytterligere 110 plasser innen TSB i Helse Sør-Øst. Avtalene som nå tildeles gir et bredt spekter av tilbud til pasienter som har behov for behandling for rusmiddelavhengighet. Det kjøpes langtids døgnbehandling inntil 12 måneder, døgnbehandlingstilbud for pasienter med samtidig rusproblematikk og omfattende psykiske lidelser og avgiftning og utredning. Helse Sør-Øst har nå totalt om lag 620 døgnplasser hos private institusjoner og totalt 1190 døgnplasser i regionen.

Avtalene som tildeles i dag, er de første avtalene med private ideelle i en rekke som vil bli gjort mellom de fire helseregionene og private ideelle.

- Det skal ikke være tvil om at regjeringa satser tungt på psykisk helsevern og rusbehandling, vi ønsker å løfte dette feltet og tilbudene til disse menneskene. Derfor lanserte vi også i april en nasjonal overdosestrategi for å bekjempe de høye overdosetallene, og i går ble bruk av Nalokson nesepray lansert som et prøveprosjekt i Oslo og Bergen, sier Høie.

Disse institusjonene tildeles avtale av Helse Sør-Øst:

Delytelse 1: All avhengighetsproblematikk, langtids døgnbehandling inntil 12 md.

  • Blå Kors Øst AS (Oslo)
  • Stiftelsen Fossumkollektivet (Østfold og Akershus)
  • Stiftelsen Fredheim (Hedmark)
  • Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo v/A-senteret (Oslo)
  • Stiftelsen Phoenix (Østfold)
  • Stiftelsen Riisby Behandlingssenter (Oppland)
  • Tyrilistiftelsen (Oppland, Oslo, Telemark)

­Delytelse 2: Døgnbehandlingstilbud for pasienter med samtidig rusproblematikk og omfattende psykiske lidelser

  • Stiftelsen Fossumkollektivet (Hedmark)

­Delytelse 3: Avgiftning og utredning

  • Tyrilistiftelsen (Oslo)

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen