Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Enklere å kjøpe tax free-varer

Finansdepartementet har endret praktiseringen av regelverket slik at reisende kan forhåndsbestille tax free-varer på internett og hente dem på flyplassene. – Jeg er glad for at det blir enklere og mer fleksibelt å kjøpe tax free-varer. Dette kan også korte ned tidsbruken på flyreiser, sier finansminister Siv Jensen.

- Dette er en forbrukervennlig endring, som gjør at personer kan planlegge og gjennomføre kjøp av tax free-varer før reisen, og hente de ferdig pakket på flyplassen, sier finansminister Siv Jensen.

Finansdepartementet har åpnet for at en søknad fra Travel Retail Norway om å la reisende forhåndsbestille tax free-varer på Stavanger lufthavn Sola innvilges. Varene kan hentes og betales enten ved avreise eller ankomst. Bestillingen er ikke bindende, og varene betales når de hentes.

Andre flyplasser som ønsker denne ordningen må søke Toll- og avgiftsdirektoratet om tillatelse.

- Dette er enda en forenkling fra Regjeringen som gjør hverdagen litt enklere for folk flest. Vi lever i en moderne tidsalder, og da bør man legge til rette for moderne muligheter i hverdagen, sier finansminister Siv Jensen.

Til toppen