Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Norsk sirkus inn i portugisiske skoler

EØS-midlene

Kan sirkus bidra til økt læring og kunnskap blant elever? Ja, mener norske Cirkus Xanti som er én ni norske aktører som har fått støtte fra det norsk-portugisiske kulturutvekslingsprogrammet.

Foto: Cirkus Xanti

Kan sirkus bidra til økt læring og kunnskap blant elever? Ja, mener norske Cirkus Xanti som er én ni norske aktører som har fått støtte fra det norsk-portugisiske kulturutvekslingsprogrammet.

Cirkus Xanti driver med det som kalles ny-sirkus, som svært enkelt fortalt handler om å ta med sirkusferdigheter inn på teaterscenen.

Det kan også brukes som pedagogisk verktøy i skolen, og det skal skolebarn i den portugisiske regionen Viseu snart få testet ut. I samarbeid med senteret for utøvende kunst i Viseu skal sirkuset holde kurs for barn og unge i aldersgruppen fem år og oppover.

Dette er ett av i alt fem prosjekter som har fått støtte fra kulturutvekslingsprogrammet mellom Norge og Portugal som finansieres gjennom EØS-midlene.

{Kart (Google Map)} 

Til sammen ni norske kulturaktører er med i samarbeidsprosjektene: Jon Mihle, Visjoner Teater, Cirkus Xanti, Barrat Due, Teater Ibsen/Skien kulturskole og Bergen nasjonale opera, Universitetet i Stavanger og Stord/ Haugesund Høgskole skal nå spre kunst og kulturglede til barn og unge i Portugal og Norge.

– Dette er gøy og det er også prestisje for de som har nådd gjennom nåløyet! De var mange svært spennende og gode prosjekter som søkte, så konkurransen om å få midler var stor, sier seniorrådgiver Anna Benedicte Stigen i Internasjonal seksjon.

     Les mer: Kulturrådets omtale av prosjektene

Kulturutvekslingsprogrammet er finansiert av Norge gjennom EØS-midlene og utgjør om lag 8 millioner kroner. Programmet fremmer kunst- og kulturopplevelser i grunnskolen med vekt på sosial inkludering av barn og unge. Prosjektene er valgt på bakgrunn av en open utlysning våren 2014. Alle midler er nå lyst ut og fordelt.

     Les mer: Fordeling av støtte til norsk-latvisk kultursamarbeid

 

Til toppen