Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Stort engasjement i reservasjonshøring

Høringen om reservasjonsmuligheten har vakt stort engasjement. – Vi har fått nyttige og viktige innspill, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Da høringsfristen gikk ut 30. april hadde det kommet inn 1628 høringsuttalelser totalt. Rundt 1300 privatpersoner har sendt inn uttalelser.

- Jeg kjenner ikke til at det har vært et så stort engasjement fra privatpersoner i noen tidligere høring. Det har gjort inntrykk, sier Bent Høie.

253 kommuner har kommet med sine innspill.

49 organisasjoner og 26 offentlige organer har sendt inn høringsuttalelser.

De fleste høringsinstansene er negative til forslaget om en reservasjonsmulighet. Av kommunene som har levert uttalelse er 26 for og 224 imot forslaget.

- Det store antallet uttalelser viser at spørsmålet om legers reservasjon vekker stort engasjement i alle deler av samfunnet. Dette engasjementet er den viktigste årsaken til at regjeringen valgte å legge bort forslaget om en reservasjonsmulighet. Vi arbeider nå med en skisse til alternativ løsning. Høringsuttalelsene vil bli oppsummert og vil være et viktig premiss for den alternative løsningen, sier helse- og omsorgsministeren.

Det endelige antallet høringsuttalelser vil være klart først om noen dager.

 

Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Facebook Følg oss på Facebook       Følg Helse- og omsorgsdepartementet på Twitter Følg oss på Twitter

Til toppen