Ett gårdsbruk, tre bedrifter

Garden som ressurs – marknaden som mål

I Åmli kommune i Aust-Agder finner vi Hillestad Gård, som med utgangspunkt i et gårdsbruk er opphav til tre bedrifter. På gården finner du et galleri og et feriested, samt en produksjon av smykker som er ettertraktet i hele Norge.

Hillestad Gård i Åmli kommune har opplevelsestilbud for hele familien. De driver egen smykkeproduksjon, et galleri og et feriesenter, og ligger i naturskjønne omgivelser med både tur- og skiløyper i fjellet, og Tovdalselva som man kan bade i. Smykkene som blir produsert på gården har blitt svært ettertraktet etter 50 år med smykkeproduksjon, og kan kjøpes på gårdens eget galleri så vel som hos utvalgte gullsmeder i hele landet.

Hillestad Gård
Galleriet på Hillestad Gård har huset utstillinger med mange av de mest kjente, norske kunstnerne. Her kan du nyte og kjøpe kunst, og de har også utsalg av egenproduserte smykker. Foto: Hillestad Gård

Galleriet har huset utstillinger fra mange av landets mest kjente kunstnere, og her får man både nyte og kjøpe kunst. Her er det også servering av blant annet hjemmebakte kringler og rundstykker, samt en lekepark med hinderløyper og en grillplass. Gårdens feriesenter omfatter seks luksuriøse feriehus. Her kan man oppleve naturen langs en av turløypene i Hillestadheia, eller man kan bruke feriehusets egen robåt og dra på fisketur i Tveitvatnet som ligger tett opptil husene

Eierne av Hillestad Gård har gjennom mange år systematisk bygget opp virksomheten, og med utgangspunkt i gårdens ressurser har de nå etablert tre bedrifter. I 2014 omsatte de for 134 millioner kroner, og med 8 årsverk er Hillestad Gård en viktig arbeidsgiver i Åmli kommune.

Landbruks- og matdepartementet la i juni frem en Stortingsmelding om vekst og gründerskap innen landbruksbaserte næringer. – Norske bønder har lang tradisjon for mangesysleri. Utviklingen av ny næringsvirksomhet er ikke noe nytt i norsk landbruk, sier landbruks og matminister Sylvi Listhaug. – Mer enn halvparten av norske bønder driver allerede en eller annen form for tilleggsnæring. Målet er at den enkelte skal få best mulig vilkår til å utvikle gården og bedriften slik han og hun har ønske om – og ser grunnlag for, sier Listhaug.

Til toppen