Forsvarsministeren på vinterøvelse i Indre Troms

Torsdag besøkte forsvarsminister Frank Bakke-Jensen vinterøvelsen Joint Reindeer. – Det er økende interesse blant våre allierte for å trene i Norge. Det er godt nytt for oss. Et viktig grep vi gjorde i langtidsplanen var å legge om treningen slik at våre allierte trener mer sammen med norske styrker der de er. Samtrening styrker forsvaret av Norge, sier forsvarsministeren.

Bildet er tatt under Øvelse Joint Reindeer som forsvarsministeren besøkte. Her sammen med Sjef Hæren Odin Johannessen.
Bildet er tatt under Øvelse Joint Reindeer som forsvarsministeren besøkte. Her sammen med Sjef Hæren Odin Johannessen. Foto: Ingrid Dåsnes, FD

Øvelsen Joint Reindeer samler nederlandske, britiske, amerikanske og norske soldater i en ukes feltøvelse i Nordland og Troms. Til sammen teller øvelsen om lag 7400 soldater. Dette er den nest største øvelsen i Norge i år. Den største blir Trident Juncture til høsten med 35 000 soldater fra en rekke Nato-land.

– I en krisesituasjon vil Norge være helt avhengig av bistand fra Nato, og da er det en fordel at de som skal komme oss til unnsetning kjenner norske forhold og soldater, sier forsvarsminister Bakke-Jensen.  

Leopard 2 Stridsvogner fra Telemark bataljon, på vinterøvelsen Joint Reindeer 18 i Nordland og Troms fylke.
Leopard 2 Stridsvogner fra Telemark bataljon, på vinterøvelsen Joint Reindeer 18 i Nordland og Troms fylke. Foto: Ole-Sverre Haugli

Les mer om øvelsen hos Forsvaret.

Til toppen