Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Handlingsplan for bedre kosthold lanseres 7. mars

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale, helse- og omsorgsminister Bent Høie, fiskeriminister Per Sandberg og klima- og miljøminister Vidar Helgesen lanserer regjeringens nye handlingsplan for et bedre kosthold på konferansen "Måltidsglede - sunt for alle" 7. mars.

Handlingsplanen inneholder tiltak for å fremme måltidsglede, sunt kosthold og bærekraft. Målet er et sunt og variert kosthold for alle. Målet er at handlingsplanen skal være et nyttig verktøy for alle som jobber med kosthold og ernæring.

Tid:    7. mars Kl. 8.30-16.30.
Sted: Clarion Hotel Energy, Stavanger

Et bredt panel av Norges ledende eksperter og ressurspersoner på ernæring, mat og måltidets betydning deltar på konferansen.

Heine Totland leder konferansen. Gunhild Stordalen fra EAT Foundation, konsernsjef Hanne Refsholt i TINE og Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet, er noen av innlederne.  

FNs bærekraftmål nr 2 Utrydde sult.
  
  
FNs bærekraftsmål 

FNs 17 bærekraftsmål fram mot 2030 ble vedtatt av Høynivåforumet for bærekraftig utvikling som ble avholdt under FNs Generalforsamling i september 2015. Målene er universelle og gjelder for alle land, også Norge. Som ett av de første land skal Norge rapportere til FN om hvordan vi følger opp bærekraftsmålene. Landbruks- og matdepartementet har koordineringsansvaret for FNs bærekraftsmål nr 2: Utrydde sult, oppnå matsikkerhet og bedre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk.
Til toppen