Klart for NOKUTs jubileumskonferanse

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner årets NOKUT-jubileums konferanse torsdag 7. november. Hele konferansen kan følges på nett-tv her på regjeringen.no.

Torsdag og fredag denne uken sparkes årets NOKUT-konferanse i gang i Oslo kongressenter. Tema er utdanning for arbeidsliv, og hovedspørsmålet er: Hvordan skal utdanningen skaffe enda bedre kandidater til det norske samfunnet?

– Målet er at årets konferanse skal føre oss et steg videre i arbeidet med å knytte høyere utdanning og fagskoleutdanning tettere opp til arbeids- og samfunnslivet, og vice versa. Vi har fått sentrale aktører til å innlede, og vi tror og håper at de vil se nytten av å investere enda mer ressurser i dette samarbeidet, sier NOKUT-direktør Terje Mørland.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner årets NOKUT-konferanse torsdag klokken 10.

Peter Baur fra Europakommisjonen vil deretter innlede om forholdet mellom utdanning og arbeidsliv.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter Anne-Kari Bratten og LO-leder Gerd Kristiansen vil så kommentere spørsmålet om hva samfunnet trenger av riktig kompetanse framover.

Tildeling av sentre for fremragende utdanning

Fredag starter konferansen klokken 08.30 med tildelingen av tre sentre for fremragende utdanning (SFU), og utdelingen av Kunnskapsdepartementets utdanningskvalitetspris. SFU er den nye satsingen for å fremme fremragende utdanning ved universiteter og høyskoler. Statssekretær i Kunnskapsdepartementet Birgitte Jordahl vil forestå utdelingen.

Start Nett-TV-sending
Start Nett-TV-sending (regjeringen.no)

 

Til toppen