Mæland møtte Canadas handelsminister

Frihandelsavtalen mellom EFTA og Canada var tema da næringsminister Monica Mæland møtte Canadas handelsminister Chrystia Freeland i Toronto.

Næringsminister Monica Mæland og Canadas handelsminister Chrystia Freeland.
Næringsminister Monica Mæland og Canadas handelsminister Chrystia Freeland.

- Vi jobber for å modernisere vår handelsavtale med Canada, og jeg hadde en god samtale med Canadas handelsminister om dette, sier Mæland.

Onsdag møtte næringsministeren Freeland i Toronto.

Norge og EFTAs handelsavtale med Canada er fra 2009. EU og Canada har nylig signert en ny handelsavtale, CETA.

Fremme norsk næringsliv

Mæland har ledsaget kronprinsparet på offisielt besøk i Canada denne uken.

Målet med besøket er å styrke samarbeidet mellom de to landene og å fremme norsk næringsliv i Canada. Mæland har hatt med seg en næringslivsdelegasjon med nesten 100 personer fra over 40 bedrifter.

I Ottawa deltok næringsministeren på et seminar om forsvarsindustri og diskuterte innovasjonssamarbeid med canadiske myndigheter.   

Helseteknologi og start-ups

I Toronto fikk Mæland treffe gründere og startup-bedrifter på universitetet Ryerson. Toronto er en av verdens beste startup-byer, og tiltrekker seg gründere fra hele verden.

Mæland besøkte også innovasjonsparken MaRS. Flere norske medtech-firmaer hadde tatt turen til Canada for å knytte kontakter med canadisk helsevesen.

- Helsenæringen er i ferd med å bli et viktig svar på fremtidens utfordringer innen helse og omsorg. Samtidig kan den bli en av våre nye store verdiskapende næringer, sier Mæland.

Oslo Medtech signerte en samarbeidsavtale med MaRS. Mæland holdt også innlegg på et seminar for norsk tunnelteknologi.

I Toronto deltok Mæland også på et seminar om kulturelle og kreative næringer. Hun fikk blant annet møte de norske artistene Aurora, Ida Jenshus og lemaitre. 

-Norge har mange talenter, og vi kan bli enda flinkere på å få dem ut i verden, sier Mæland.

 

 

Til toppen