Debatt om norske Nato-prioriteringer

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

I juli samles stats- og regjeringssjefene i Nato til toppmøte i Warszawa. I forkant av dette inviterer forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og statssekretær Tore Hattrem til frokostmøte 24. juni for å presentere de norske prioriteringene og diskutere aktuelle Nato-spørsmål.

Statsminister Erna Solberg, utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide deltok på Natos toppmøte i Wales 4.-5. september 2014. Foto: Statsministerens kontor

Russlands ulovlige annektering av Krim og vedvarende destabilisering av Øst-Ukraina, krigen i Syria og oppblomstringen av ekstreme grupper i Midtøsten og Nord-Afrika, økt migrasjon og terrorangrep i hjertet av Europa. Verden er urolig og sikkerhetsutfordringene blir flere. Det betyr at Natos evne til å tilpasse seg og svare på nye utfordringer er viktig. Toppmøtet skal gjøre opp status for dette og vedta nye tiltak som gjør alliansen sterkere.

Logo for Veivalg-prosjektetForsvarsministeren og statssekretæren inviterer til et åpent møte 24. juni for å presentere norske prioriteringer og diskutere aktuelle Nato-saker. I tillegg vil Kate Hansen Bundt, Den norske Atlanterhavskomité, og Per Martin Norheim-Martinsen, Institutt for forsvarsstudier, delta i panelet. Ordstyrer vil være Yama Wolasmal fra TV2.

Tid: Fredag 24. juni kl. 08.00-09.30
Sted: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo

Debatten sendes på regjeringen.no/nett-tv og er en del av regjeringens Veivalg-prosjekt.

Les mer om toppmøtet i juli på Natos nettside.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Debatten er organisert av Utenriksdepartementet og Forsvarsdepartementet i samarbeid med Den norske Atlanterhavskomité.

#Nato #Warsaw #Veivalg #NatoSummit

Nett-tv Debatt om Nato-prioriteringer

Se sendingen her

Se sendingen her