Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Presseinvitasjon:

Nederlandsk og norsk forsvarsminister til Indre Troms

Tirsdag 21. januar vil den nederlandske og den norske forsvarsministeren besøke styrker som driver vintertrening på Skjold i Indre Troms.

Nederlandske marineinfanterister går på ski på snaufjellet utenfor Harstad  (2018).
Nederlandske styrker vil drive mer vintertrening i Norge. Her går marineinfanterister på ski på snaufjellet utenfor Harstad (2018). Foto: Forsvaret

Det er stor interesse fra allierte som ønsker å drive vintertrening under krevende forhold i Indre Troms. Nederland vil trene rundt 800 soldater i Norge denne vinteren, sammen med soldater fra andre land.

- Norge er avhengig av NATO og et tett samarbeid med nære allierte for vår egen sikkerhet. Nederland er en av våre nærmeste samarbeidspartnere, og vi har stor gjensidig nytte av å øve og trene sammen i Nord-Norge. Det er viktig for oss at de nederlandske styrkene blir kjent med utfordringsbildet og de fysiske forholdene i nord, og at de får økt kunnskap om å operere her hos oss. Dette handler om øving, trening, materiell og samarbeid med norske og andre allierte styrker, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Han vil også ha bilaterale samtaler med sin kollega Ank Bijleveld under besøket. Aktuelle temaer for samtalene vil blant annet være det bilaterale forsvarssamarbeidet, øving og trening i Norge og internasjonale operasjoner.

Informasjon til presse:
De to forsvarsministrene vil møte soldater som trener i Norge etter lunsj, tirsdag 21 januar. Presse kan være med på besøket. For detaljer om tid og sted, kontakt Øivind Baardsen i Hæren, telefon 400 29 634 og e-post [email protected]

Pressekontakt for den norske forsvarsministeren er Marita I. Wangberg, telefon 905 123 19 og e-post [email protected]

 

 

Til toppen