Historisk arkiv

Norge gir fem millioner kroner i nødhjelp til Burundi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

FN frykter at flommen, som har ødelagt avlinger og jordbruksareal, kan skape en akutt matvarekrise for over to millioner mennesker. I tillegg til den akutte nødhjelpen, er det viktig å bidra til å skape langsiktig matsikkerhet i Burundi, sier utviklingsminister Erik Solheim.

Pressemelding

Nr.: 13/07
Dato: 08.02.07

Norge gir fem millioner kroner i nødhjelp til Burundi


Burundis utenriksminister Antoinette Batumubwira og utviklingsminister Erik Solheim. Foto: UD.

Norge bidrar med fem millioner kroner i nødhjelp i forbindelse med flommen i Burundi. FN frykter at flommen, som har ødelagt avlinger og jordbruksareal, kan skape en akutt matvarekrise for over to millioner mennesker.

– Flom og tørke er tilbakevendende problem i Burundi. Årets flom har rammet spesielt hardt, noe som skyldes at regnet i år er kommet senere enn vanlig. En en stor del av Burundis befolkning er fortsatt svær sårbar etter 13 års borgerkrig. I tillegg til den akutte nødhjelpen, er det viktig å bidra til å skape langsiktig matsikkerhet i Burundi, sier utviklingsminister Erik Solheim, som besøkte landet i desember.

Burundis kvinnelige utenriksminister Antoinette Batumubwira ankommer Norge i ettermiddag for blant annet å ha samtaler med utviklingsminister Solheim om videre norsk samarbeid med Burundi og situasjonen i Sentral-Afrika. Under sitt besøk skal Batumubwira møte representanter for norske organisasjoner som har aktiviteter i Burundi, hun skal møte Stortingets utenrikskomité, samt holde et foredrag på Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

Det vil være anledning for media til å møte utenriksminister Antoinette Batumubwria og utviklingsminister Erik Solheim i morgen, fredag 9. februar kl. 12.30 – 13.00, på utviklingsministerens kontor i Utenriksdepartementet.

Pressekontakt: Informasjonssjef Roy Freddy Andersen, tel: 90 61 05 30

Til toppen