Historisk arkiv

Økologisk mat i Oslo kommune

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Oslo kommune starter nå opp et toårig prosjekt for å øke bruken av økologisk mat i egne virksomheter. Prosjektet er støttet av SLF, og er en del av statens satsning for å øke den økologisk produksjonen og forbruket til 15 % innen 2015.

Økologisk mat i Oslo kommune

Økologisk: Oslo kommune starter nå opp et toårig prosjekt for å øke bruken av økologisk mat i egne virksomheter. Prosjektet er støttet av SLF, og er en del av statens satsning for å øke den økologisk produksjonen og forbruket til 15 % innen 2015.

Miljøvennlig
Oslo kommune ønsker å øke bruken av og kunnskapen om miljøvennlige produkter til bruk i egen tjenesteproduksjon. Dette gjelder også for økologiske matvarer som benyttes i kommunens tjeneste.

Satser på Økomat
Oslo kommune bruker mer enn 150 mill kroner på matinnkjøp i året. I tillegg kommer innkjøp av tjenester som kantiner. Andelen økomat som kjøpes inn er i dag forsvinnende liten, og potensialet desto større. Oslo kommune er Norges største kommune og ønsker å være en foregangskommune innen bærekraftig utvikling.

Økomat er en naturlig del av denne satsningen.

Økologisk: Oslo kommune ønsker å være en foregangskommune innen bærekraftig utvikling, og starter nå opp et prosjekt for å øke bruken av økologisk mat i egne virksomheter.

Økologisk, Blanda salat, Foto: Frode Sølvberg, Samfoto
Økologisk: Oslo kommune vil være en foregangskommune innen bærekraftig utvikling. Økomat er en naturlig del av denne satsningen. I dag utgjør økologisk en ubetydelig andel av matinnkjøpene i Norges største kommune. Foto: Frode Sølvberg, Samfoto