Ti millioner til jenter og utdanning i Nord-Nigeria

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

- Boko Harams bortføring er et uakseptabelt angrep på jenters rett til utdanning. Regjeringen har derfor besluttet å bevilge ti millioner kroner til ulike typer tiltak rettet mot sikker skolegang for jenter i Nord-Nigeria og de rammede lokalsamfunn. I tillegg vil Norge vurdere å bidra med humanitær støtte til flyktninger og internt fordrevne i området, sier utenriksminister Børge Brende.

Boko Harams brutale angrep og bortføring av over 200 jenter fra skolen i Chibok i Nord-Nigeria 14. april har skapt stor oppmerksomhet både i Nigeria og internasjonalt. Jentene er fortsatt ikke kommet til rette, og elleve nye jenter ble bortført fra samme delstat 6. mai. 60 millioner barn får i dag ikke skolegang, over ti millioner av dem er i Nigeria og mer enn halvparten av dem er jenter.

- Jeg er sterkt bekymret for situasjonen til de bortførte jentene i Nigeria. Regjeringen fordømmer Boko Harams brutale bortføring av skolejentene på det sterkeste. Mine tanker går til jentene og deres familier, sier utenriksminister Børge Brende.

Norge tar en lederrolle innenfor utdanning globalt, og jenter og utdanning er et av regjeringens satsingsområder innen utviklingspolitikken.

 

Bring back our girls-kampanjen møtte utenriksminister Brende i UD 13. mai. Foto: M.B. Haga/UD
Initiativtakerne til Bring back our girls-kampanjen i Norge møtte utenriksminister Brende i UD 13. mai (M.B. Haga/UD)