Historisk arkiv

Kulturdepartementets menneskerettspris for 2013 tildelt film om barn av innsatte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Kulturdepartementet

Kulturdepartementets menneskerettspris for 2013 ble i dag, tirsdag 10. desember 2013, utdelt av statssekretær Knut Olav Åmas til filmen "Du velger selv", en animasjonsdokumentar om barn som forteller hvordan det er å ha pappaen sin i fengsel.

 Foto fra animasjonsfilmen
Foto fra animasjonsfilmen "Du velger selv". (Foto: Mikrofilm/Norsk filminstitutt)

Kajsa Næss har regissert animasjonsfilmen. I filmen intervjues barn som har en forelder som sitter i fengsel. Hvert år er det mellom 6000-9000 norske barn som opplever å ha en forelder i fengsel. Filmen avdekker skammen, ensomheten, redselen og savnet som preger barnas oppvekst.

- Det er veldig bra at årets vinner bringer et vanskelig og tabubelagt tema for flere tusen barn fram i lyset. Filmen gir disse unge en bekreftelse på at de ikke er alene om å være i denne situasjonen, og vissheten om akkurat dette kan gjøre det lettere å snakke om det, sier statssekretær Knut Olav Åmås.

Les mer om saken på nettsidene til Norsk filminstitutt. 

Jurymedlemmer Lisa Marie Gamlem og Mads Harlem, prisvinner Kajsa Næss, jurymedlem Iram Haq og statssekretær Knut Olav Åmås.
Jurymedlemmer Lisa Marie Gamlem og Mads Harlem, prisvinner Kajsa Næss, jurymedlem Iram Haq og statssekretær Knut Olav Åmås. (Foto: Gunnar Bangsmoen/Norsk filminstitutt)