Historisk arkiv

Fjord-Norge opplever stor pågang fra publikum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Utstillerne på standen til Fjord-Norge opplever stor pågang fra publikum på Grüne Woche i Berlin. Halvveis i løpet ligger dagsomsetning i år langt over 2013.

Utstillerne på standen til Fjord-Norge opplever stor pågang fra publikum på Grüne Woche i Berlin. Halvveis i løpet ligger dagsomsetning i år langt over 2013.

Elgbrurger.
Pølser og karbonader av elg og hjort er blant bestselgerne på Fjord-Norges stand på Grüne Woche. (Foto: Vidar Alfarnes)

Fjord-Norge presenteres av 17 bedrifter og 35 ulike produsenter i Berlin. Seks kokker er i løpet av messeperioden i sving på standen, og har som oppgave å sette sammen smakfulle kombinasjoner av råvarene som er med fra Fjord-Norge. Nytt i år er filet av Vestlandsk fjordfe som er den opprinnelige kurasen på Vestlandet. I Berlin selges den som "Rind aus West-Norwegen" med stor suksess. Elgpølser og hjortekarbonder kombinert med lokalprodusert øl, Mørk Suldøl eller Glad laks fra Mo laksegard faller også i smak hos det tyske publikummet. De to ølprodusentene har vært i kontakt med en polsk og en tysk agent som er interessert i å importere ølet som nå serveres på Grüne Woche.

- De tyske gjestene som besøker Fjord-Norge er også veldig interessert i multer og blåbær. Eplemost er og en salgssuksess som vi er i ferd med å gå tomme for, sier Kari Birgitte Melvær Wiig, regionkontakt for Fjord-Norge.

Reiselivsbedriftene fra Fjord-Norge merker også større pågang fra publikum i år. Det er svært mange tyskere som vil til Norge for å se fjordene.

Matattache hos Fylkesmannen i Hordaland Gunnar Nagell Dahl,  på Norges stand på Grüne Woche 2014
Matattache hos Fylkesmannen i Hordaland Gunnar Nagell Dahl i Fjord-Norges kjøkken på Grüne Woche 2014 (Foto: LMD)
Ostedisken hos Fjord-Norge på norges stand Grüne Woche 2014
I ostedisken hos Fjord-Norge finnes blant annet den prisbelønte blåmuggosten Kraftkar fra Tingvollost og hvite og brune geitoster. (Foto: LMD)

Prosjektleder for Fjord-Norge:
Kari Birgitte Melvær Wiig, kari.birgitte@maaltidetshus.no, +47 47 40 89 58.

Internationale Grüne Woche, 17.01. - 26.01.2014
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2,
Messedamm 22, D - 14055 Berlin