Historisk arkiv

Statsministerens innledning på pressekonferanse for barn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Solberg

Utgiver: Statsministerens kontor

Statsminister Erna Solbergs innledning på pressekonferanse for barn 15. april 2020.

Solberg på pressekonferansen for barn 15.4
Statsminister Erna Solberg på regjeringens pressekonferanse for barn 15. april. Foto: Eirin Larsen, SMK

Sjekkes mot framføring.

Kjære alle sammen,

Velkommen til pressekonferanse for barn, etter en litt annerledes påskeferie.

Jeg håper dere har hatt det fint, selv om dere ikke fikk lov til alt dere pleier, ikke fikk dra på hytten eller besøke venner slik dere er vant til.

Jeg har også vært hjemme i påsken. Spist lam, fått påskeegg og spilt spill med mannen og barna mine. Noe av det vi pleier å gjøre i påsken, men ikke helt som vanlig.

Det blir fortsatt en stund til alt blir helt som vanlig. Hvor lenge det er til, vet vi ikke. Men vi jobber hele tiden for å lære mer om korona, sånn at vi kan sette de riktige reglene for Norge, som virker best mulig, og er minst mulig i veien for det vi har lyst til å gjøre.

Noe av det jeg savner mest, er å kunne gi en god klem til vennene mine. Det er ikke mulig med reglene om å holde avstand som vi har nå. Mens andre ting kan snart bli mulig.

Neste uke åpner vi barnehagene, og uken deretter skolen for 1. til 4. klasse. Det skal også gjøres litt annerledes. Med litt nye regler, og ikke helt som før. Det skal gjøres helt trygt.

Fra foreldrene deres ber vi om at de som fortsatt jobber, jobber hjemmefra. For å unngå å møte mange kolleger, og for å unngå å ta buss og trikk.

Før påske fikk vi gode nyheter om viruset. Det er ikke like mange som før som blir smittet. Vi har vært flinke til å følge reglene, men kan fortsatt ikke slappe helt av.

Derfor brukte jeg ordene «gradvis og kontrollert» da jeg på voksen-pressekonferansen før påske sa at vi skal begynne å åpne samfunnet vårt igjen. Vi må gjøre det litt om gangen, og veldig forsiktig.

Før vi begynner å svare på spørsmål vil jeg også si takk til alle dere som har jobbet godt med hjemmeskole, som har passet litt ekstra på lillebror, eller storebror, og som har hjulpet mamma og pappa, og hjulpet meg, med å få dagene til å gå bra, med de spesielle reglene vi har hatt den siste tiden.

Ingen, ikke en gang statsministeren eller kongen, klarer å passe på hele landet samtidig. Derfor trenger vi at alle, også dere, hjelper til med det. Med å vaske hender, nyse i armkroken og holde avstand.

Og ikke minst, like viktig, at dere tar vare på hverandre i denne rare tiden.

Vi skal også gjøre vårt for å hjelpe dere. Blant annet ved å svare på de gode spørsmålene dere har sendt inn til Supernytt.

Som sist har jeg med meg kunnskapsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, som skal hjelpe til med å svare.