Historisk arkiv

Fornyingsministeren deler ut Statens klarspråkspris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

Fornyingsminister Heidi Grande Røys deler ut Statens klarspråkspris 20. august. Prisen går til et statsorgan som har gjort en ekstraordinær innsats for å bruke et klart, godt og brukervennlig språk i sine tekster til publikum.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys deler ut Statens klarspråkspris 20. august. Prisen, som deles ut for første gang i år, går til et statsorgan som har gjort en ekstraordinær innsats for å bruke et klart, godt og brukervennlig språk i sine tekster til publikum.

Logoen til Klarspråk-prosjektet

Frokostseminar og prisutdeling
Prosjektet «Klart språk i staten» har gleden av å invitere deg som jobber med språk og kommunikasjon i offentlig sektor til frokostseminar der Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys deler ut Klarspråksprisen 2009. På programmet står også kåsør Christine Koht, og professor i tekstvitenskap Kjell Lars Berge som holder innlegg om klarspråk og demokrati.

Ny pris til gode språktiltak
Klarspråkprisen er etablert for å oppmuntre til godt språk i staten og deles ut for første gang i 2009. Klarspråksprisen skal årlig gå til et statsorgan som har gjennomført konkrete språktiltak med gode resultater. Vinneren får en unik kunstgjenstand laget av Maud Gjeruldsen Bugge, kunstnerisk leder ved Hadeland Glassverk.

Mer informasjon om Klarspråksprisen og prosjektet ”Klart språk i staten”.
 
Tid:
Torsdag 20. august kl 09.00-10.30. Kaffe og frokost serveres fra kl. 0830
Sted: Litteraturhuset i Oslo (Amalie Skram).
Påmelding: http://kurs.difi.no  
  
 
Har du spørsmål, kan du ta kontakt med Torunn Reksten på e-post.