Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

Priser for miljø og innovasjon under NorFishing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen delte ut Miljøprisen og Innovasjonsprisen under NorFishing-messen i Trondheim tirsdag 14.august Miljøprisen 2012 ble tildelt til fiskefartøyet ”Christina E” i rederiet Ervik & Sævik AS.

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen delte ut Miljøprisen og Innovasjonsprisen under NorFishing-messen i Trondheim tirsdag 14.august.

Fiskeridirektoratets Miljøpris 2012 ble tildelt til fiskefartøyet ”Christina E” i rederiet Ervik & Sævik AS.

Miljøprisen har som formål å stimulere enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner til å ta større miljøansvar og dermed bidra til økt bærekraft i fiskerinæringa. Rederiet Ervik & Sævik AS har vist et stort miljøansvar i utformingen av sitt fiskefartøy som ble tatt i bruk i 2011. På "Christina E" er det installert utstyr som reduserer drivstoffbruken og utslippet av NOx. Det er i tillegg lagt vekt på miljøvennlig design, skånsom behandling av fangsten og sikkerhet for mannskapet bord.

Les mer om saken på Fiskeridirektoratets hjemmesider

Nor-Fishings Innovasjonspris 2012 gikk til Optimar Giske AS, Valderøy sammen med H.P. Holmeseth AS (reder) og SINTEF Fiskeri og Havbruk AS som har utviklet et meget avansert lasthåndteringssystem fra fangst til innfrysing, sortering bl.a. etter fiskeslag, lagring og lossing av fartøyet. Systemet gir en betydelig besparelse for mannskapet om bord i lasthåndtering, og er installert om bord på autolinefartøyet ”Geir II”.

Til toppen