Historisk arkiv

Holberg internasjonale minnepris og Nils Klim-prisen utdelt i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Kunnskapsdepartementet

I dag mottok professor i filosofi Ian Hacking Holbergs internasjonale minnepris for 2009. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen delte ut Nils Klim-prisen til den danske forskeren David Kristian Bloch og elever ved Fana Gymnas mottok Holbergprisen i skolen.

Holbergs internasjonale minnepris for 2009 ble utdelt av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit til Ian Hacking, professor i filosofi ved Universitetet i Toronto og College de France under en høytidelig seremoni i Håkonshallen i Bergen i dag.

Hacking fikk prisen for sitt arbeid med hvordan statistikk og sannsynlighetsteori har bidratt til å forme samfunnet.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen delte ut Nils Klim-prisen til den danske forskeren David Kristian Bloch fra Københavns Universitet. Prisen fikk Bloch for sitt arbeid med å nytolke Aristoteles og slikt viderefører en lang vitenskapelig tradisjon som er avgjørende for å forstå det europeiske tenkesetts historie.

Tidligere på dagen delte Kunnskapsminister Kristin Halvorsen ut Holbergprisen i skolen til elever i videregående skole. 1. prisen og 15000 kroner gikk til Marte K. Brun, Karianne A. Haarklau og Silje Natlandsmyr fra Fana Gymnas for prosjektet: Filmatisering av romaner; Fører filmatisering av romaner til økt leselyst?
Andre og tredjeprisen gikk til elever ved henholdsvis Rosenvilde og Vadsø videregående skole. Lenke til Holbergprisens nettsider

Bilde av prisvinnerne Holbergprisen i skolen

Foto av prisvinnerne av Holbergprisen i skolen sammen med kunnskapsminister Kristin Halvorsen og Holbergprisvinner Ian Hacking .