Norge som gjesteland i G20

Brasil har invitert Norge som ett av åtte gjesteland under Brasils formannskap i G20 i 2024. G20 er et strategisk samarbeid for de viktigste økonomiene i verden.

G20 er i dag et sentralt internasjonalt forum for økonomisk samarbeid, der verdens ledende og fremvoksende økonomier årlig avstemmer sine strategier på mange områder.

Brasils har tre prioriteringer for sitt formannskap i G20: Kamp mot sult, fattigdom og ulikhet, energiomstilling og bærekraftig utvikling, og reform av multilaterale institusjoner.

Det vil det neste året være en rekke arbeidsgrupper med temaer innen finans, innovasjon og bærekraft. I tillegg planlegger Brasil over 20 høynivåmøter. Arbeidet vil lede frem mot toppmøtet i Rio de Janeiro i november 2024. Her er det forventet at statsledere fra alle G20-land og spesielt inviterte vil delta.

Norge vil som gjesteland delta politisk og faglig på arenaer og møteplasser som omfattes av G20-samarbeidet i 2024.

 • 2024

  • Første finansministermøte i Sao Paulo (fredag 8. mars 2024)

   Vedum deltok på det første G20-møtet for finansministre i 2024.

   Les mer:

  • Finansministeren på besøk hos Yara i Cubatao, Brasil (onsdag 28. februar 2024)

   Finansminister Trygve Slagsvold Vedum deltar på G20-møtene i São Paulo 28. og 29. februar, Han la også inn et besøk til anlegget til Yara i Cubatao. Besøket markerte betydningen av norske investeringer i Brasil og den nære økonomiske forretningsmessige relasjonen mellom landene.

   Les mer:

  • Eide møtte USAs utenriksminister (torsdag 22. februar 2024)

   Under G20-møtet i Brasil møtte Espen Barth Eide USAs utenriksminister Antony Blinken.

   Les mer:

  • – Skal bidra til ei meir stabil verd (onsdag 21. februar 2024)

   I dag startar det første ministermøtet for i år i G20, der dei viktigaste økonomiane i verda møtest. Utanriksminister Espen Barth Eide deltek frå Noreg.

   Les mer:

  • Finansministeren til G20-møte i Sao Paulo (onsdag 14. februar 2024)

   Finansminister Trygve Slagsvold Vedum er 27-29. februar i Sao Paulo, Brasil i for å delta på det første finansministermøtet i G20 i 2024. Norge deltar i år som gjesteland invitert av vertslandet Brasil. I forbindelse med den første reisen til Brasil, har NHO gitt regjeringen innspill på vegne av norsk næringsliv.

   Les mer:

 • 2023

  • Norge blir gjesteland i G20-arbeidet (fredag 1. desember 2023)

   Brasil har invitert Norge med på laget når landet nå overtar formannskapet for G20-arbeidet. – Brasil har vist oss stor tillit ved å invitere oss til å bidra til G20-arbeidet det neste året. Det gjenspeiler det brede og gode samarbeidet vi har og har hatt med Brasil på mange områder gjennom mange år, og vi ser frem til å bidra i arbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

   Les mer: