Jon Georg Dale til Regionsamling i Berlin

Torsdag 26. januar deltar landbruks- og matminister Jon Georg Dale på årets Regionsamling i Berlin i forbindelse med Norges deltakelse på Grüne Woche. Her møter han en delegasjon på drøyt 100 representanter fra næringsliv, politikk og offentlig forvaltning i regionene Sørlandet, Fjord Norge og Osloregionen.

I år markeres 30-års jubileet for Norges deltagelse på Grüne Woche i Berlin. Mye har skjedd med mat- og reiselivsnæringen i løpet av disse årene. Den norske standen har utviklet seg med et større regionfokus de siste ti årene, og dette har i stor grad bidratt til at regionene har utarbeidet felles mål og planer for mat- og reiselivsnæringen. Arbeidet har resultert i flere profesjonelle aktører innen lokalmat, og flere reiselivsaktører som ser verdien av lokale råvarer og måltidsopplevelser. Denne utviklingen bidrar til økt salg av lokalmat og et rikere tilbud av unike reiselivsopplevelser, samtidig som merkevaren Norge bygges. Slik utfordres regionene hvert år til å skape et fremtidsrettet og bærekraftig reiselivs- og mattilbud som er spesielt for hver av regionene.

Regionsamlingen finner sted 26. januar i Felleshuset i Den norske ambassaden i Berlin, Rauchstrasse 1. 

Kontaktperson for landbruks- og matministeren
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise, +47 975 17 227.

Norges Stand på Grüne Woche.
Norges Stand på Grüne Woche. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Den norske deltakelsen på Grüne Woche er et ledd i å bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser. I 2017 er det 77 utstillere fra Fjord Norge, Sørlandet og Osloregionen som representerer Norge i Berlin. 

 

 

Internationale Grüne Woche, 20.01. - 29.01.2017
Messe Berlin: Norwegen, Standnr 114, hall 8.2, 
Messedamm 22, D - 14055 Berlin

Til toppen