Finansnæringens Hovedorganisasjon

Høringsuttalelse - IFRS-plikt for børsnoterte foretak som ikke utarbeider konsernregnskap


Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) viser til Finansdepartementets brev av 20.12.07 hvor det var vedlagt et høringsnotat utarbeidet av Kredittilsynet der det foreslås at det innføres plikt for børsnoterte foretak som ikke utarbeider konsernregnskap til å avlegge selskapsregnskap i samsvar med internasjonale regnskapsstandarder (IFRS).

Norskregulerte utstedere av omsettelige verdipapirer som er notert på regulert marked i EØS, skal avlegge konsernregnskap i henhold til IFRS. Andre noterte utstedere kan velge å avlegge regnskap etter IFRS eller etter de ordinære reglene i regnskapsloven. Forslaget innebærer at de samme regnskapskravene vil gjelde for børsnoterte foretak uavhengig av om de er organisert som et konsern eller ikke.

FNH vurderer det som unødvendig å frata noterte utstedere som ikke utarbeider konsernregnskap fleksibiliteten det innebærer å kunne velge om de vil bruke IFRS eller norske regnskapsstandarder. Vi støtter således ikke forslaget til endringer i regnskapsloven § 3-9.

fnh.pdf