Nærings- og handelsdepartementet

Forslag til endringer i regnskapsloven - IFRS-plikt for børsnoterte foretak som ikke utarbeider konsernregnskap - Høring


Vi viser til brev fra Finansdepartementet av 20. desember 2007, med høring av forslag til endringer i regnskapsloven § 3-9 om IFRS-plikt for foretak med omsettelige verdipapirer-som er notert på regulert marked i EØS, men som ikke har konsern-regnskapsplikt.

Nærings- og handelsdepartementet ser at det kan være ønskelig at alle norske utstedere notert på regulert marked behandles likt i spørsmålet om regnskapsspråk, og at det legges til rette for at norsk noterte utstederes regnskaper i størst mulig grad er sammenlignbare nasjonalt og i forhold til et størst mulig utvalg av utenlandske noterte utstedere.

Vi gjør imidlertid oppmerksom på at en utvidet IFRS-plikt vil innebære økte rapporteringsplikter for de foretak som omfattes, ved at vedkommende foretak må følge rapporteringskravet i regnskapsloven § 9-2. Dermed øker også rapporterings¬kostnadene for disse selskapene. I en situasjon der regjeringen har som målsetting å redusere administrative kostnader for næringslivet, er dette en uheldig side ved innføring av IFRS-plikt for børsnoterte foretak som ikke utarbeider konsernregnskap.

Nærings- og handelsdepartementet har ingen ytterligere merknader til forslaget.
  

nhd.pdf