Forbrukerrådet

Høring - utkast til midlertidig forskrift om avbrudd og opphør av individuelle
livrentekontrakter

 

Vi viser til brev av 21.02.2007 vedlagt høringsnotat med utkast til midlertidig forskrift om avbrudd og opphør av individuelle livrentekontrakter.

Forbrukerrådet er av den oppfatning at individuelle livrentekontrakter i utgangspunktet oppleves som et komplisert produkt for de fleste forbrukere, og at det er forsterket av forhold knyttet til avbrudd og opphør av individuelle livrentekontrakter som følge av endringene i reglene for den skattemessige
behandlingen av disse.

Vi er derfor særlig opptatt av at alle forsikringstagere med individuell livrentekontrakt skal motta god og tydelig informasjon om adgangen til å bringe livrentekontrakten til opphør og de skattemessigeendringer samt konsekvensene av de ulike valgene, fra sin leverandør av livrentekontrakt.

Forbrukerrådet ser utfordringer knyttet til livsforsikringsselskapenes adgang til å gjøre risikofradrag ved opphør av livrentekontrakter. Vi ser det hensiktsmessig at livsforsikringsselskapene i de tilfeller de vil benytte et risikofradrag vil måtte dokumentere behovet for, og beregningen av, fradraget overfor forsikringstageren.

forbrukerradet_livrente.pdf