Den norske Revisorforening

Høring - endring av regnskapsførerforskriften på bakgrunn av tjenesteloven


Det vises til Finansdepartementets høring av endringer i regnskapsførerforskriften ved brev 4. september 2009. Forslaget gjelder hvor lang frist det skal settes for avgjørelse av søknader om autorisasjon som regnskapsfører etter tjenesteloven § 11 første ledd og om det skal gjøres unntak fra tjenesteloven § 11 annet ledd om automatisk innvilgelse dersom fristen ikke overholdes.

Det er ikke helt klart presisert i forslaget eller ut fra de aktuelle lovreglene om fristen bare skal gjelde utenlandske søkere. Revisorforeningen tar her utgangspunkt i at fristen bare vil gjelde for søkere fra andre EØS-land som har rett til å drive som regnskapsfører i sitt hjemland. Søkere fra land som ikke stiller krav om tillatelse for å drive som regnskapsfører, må faktisk ha drevet som regnskapsfører i hjemlandet i minst to av de siste ti år (jf. yrkeskvalifikasjonsdirektivet). Vi antar det kan være behov for å klargjøre dette utgangspunktet.

Kredittilsynet foreslår i sitt høringsforslag at fristen settes til 3 måneder. Revisorforeningen har ikke merknader til denne fristen.

 

dnr.pdf