Norges Kommunerevisorforbund

Høringsuttalelse - differensiert forsinkelsesgebyr ved forsinket innsending av årsregnskapet


Vi viser til departementets høringsbrev av 07.10.2000. Norges Kommunerevisorforbund (NKRF) har gjennomgått høringsnotatet med forslag til endringer i forskrift til regnskapsloven, og gir følgende høringsuttalelse.

NKRF er gjennom revisjonsenhetene for kommunal sektor meget godt kjent med problemstillingen i høringsnotatet og de belastninger dette har medført for små stiftelser.

Problemstillingen med forsinkelsesgebyret mener vi er spesielt for små stiftelser som bare forvalter avkastningen av en bestemt pengesum til et bestemt ideelt formål uten at stiftelsen tilføres andre midler. Disse stiftelsene har hovedsakelig styremedlemmer som utfører dette som frivillig arbeid.

Den store mengden med manglende innsendte årsregnskap for regnskapsåret 2006 mener vi skyldes manglende kjennskap til regelverket hos de som satt som styremedlemmer i stiftelsene og at fylkesmannens register og Brønnøysundregisteret ikke var oppdatert. Informasjonen om innføringen av forsinkelsesgebyr ble derfor sendt til tidligere styreledere. Når innsendingsplikten ble innført fom regnskapsåret 2005, mener vi det var for tidlig å innføre forsinkelsesgebyret allerede for regnskapsåret 2006. Dette også når man legger til grunn problemene med å nå frem med informasjon til riktige personer.

Det er viktig at alle stiftelser har innsendingsplikt til Regnskapsregisteret, slik at man bidrar til å sikre stiftelsens midler fra underslag. Dette spesielt i perioder med lav aktivitet, der den som disponerer bankkontoen er eneste person som kjenner til stiftelsen. Når stiftelsen har innsendingsplikt til Regnskapsregisteret vil det være vanskeligere å underslå midlene uten at dette blir oppdaget. Vi kjenner ikke til hvilke stiftelser som ikke vil klare å sende inn årsregnskap.

Vi mener imidlertid at offentlige gebyr bør stå ifht virksomhetens størrelse.

Vi mener derfor at :

  1. også små stiftelser, som bare fordeler renteavkastningen av en pengesum, bør ha innsendingsplikt til Regnskapsregisteret.
  2. alle virksomheter med innsendingsplikt til regnskapsregisteret bør illegges ordinær forsinkelsesgebyr, inkludert små stiftelser, for å sikre at disse sendere inn årsregnskapene for senere år og at dette er enklest å administrere.
  3. For å sikre innsending og unngå å temme stiftelsene for kapital mener vi at alle ilegges gebyr etter hovedregelen, men når stiftelsen har sendt inn årsregnskapet til stiftelsestilsynet, bør det åpnes opp for ettergivelse eller reduksjon av forsinkelsesgebyret etter søknad. Forsinkelsesgebyret kan da f.eks reduseres til å utgjøre maksimalt 10% av sum bokført kapital jf det reviderte for sent innsendte årsregnskap, for at gebyret ikke skal bli urimelig høyt.
  4. Vi støtter høringsuttalelsen om at det ikke bør skilles mellom næringsdrivende og ikke næringsdrivende stiftelser.
  5. Vi mener det var urimelig å ilegge små stiftelser, store forsinkelsesgebyr allerede fra innsendingen av årsregnskapet for 2006. Vi mener derfor at departementet også bør gi retningslinjer for ettergivelser/nedsetting av iiagte forsinkelsesgebyr for 2006 og 2007.

NKRF mener det er veldig positivt at departementet har tatt tak i denne saken og forsøker å finne en løsning på forsinkelsesgebyrene.

 

nkrf.pdf